Cadmes Creators in benelux finale First LEGO League

Zaterdag 16 februari heeft het team van de Cadmes Creators op de Benelux finale van de FIRST LEGO League (FLL) een prachtige 3e plaats behaald. De FLL is een internationale wedstrijd gebaseerd op LEGO voor leerlingen van 8 t/m 14 jaar, die wordt georganiseerd door FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology). In de Benelux wordt de FLL gecoördineerd door Stichting Techniekpromotie.

De Cadmes Creators hebben zich vanaf september 2018 voorbereid op de volgende drie terreinen: Onderzoek, Core Values en Robotica.

Onderzoek

Dit jaar heeft de Cadmes Creators onderzoek gedaan naar: de mogelijkheid om voedsel te produceren in de ruimte. De oplossing die ze hebben bedacht is een roterende, geïntegreerde teeltplek in de wand van de Space shuttle. Om te weten te komen, hoe en welke manier van telen wellicht geschikt is voor deze opstelling, zijn er vragen gesteld aan Vital Food Management. Met deze informatie zijn de Cadmes Creators aan de slag gegaan met het eerste prototype wat ze op de regiofinale hebben laten zien. Ondertussen zijn ze verder gegaan met onderzoek en hebben ze een 2e prototype gemaakt. Het onderzoek werd zaterdag goed gepresenteerd. De ESA had nog gereageerd dat de oplossing die de kinderen bedacht hadden wellicht in een toekomstig ruimte station geïntegreerd zou kunnen worden.

Core Values

De Core Values zijn de kernwaarden van het FIRST LEGO League programma. De Cadmes Creators worden naast hun robot- en onderzoeksprestaties ook beoordeeld op de manier waarop er is samengewerkt, sportief is omgegaan met andere teams en de bereidheid tot het helpen van elkaar. Tijdens de Jury beoordeling hebben de kinderen vertelt over de samenwerking die ze hebben met andere teams. Afgelopen weken hebben ze contact gehad met een team uit Griekenland waarmee ze zaterdag skype contact hebben gehad.  

Robotica

Bij de FIRST LEGO League draait het voor een groot deel om robots. Teams ontwerpen, bouwen en programmeren een robot die in wedstrijd verband autonoom een aantal missies kan uitvoeren. Met het uitvoeren van de missies zijn punten te behalen. Daarnaast beoordeelt de jury de robot op inventiviteit, robuustheid en stabiliteit. De robot wordt gebouwd met behulp van LEGO® MINDSTORMS® NXT. Het ging ook tijdens deze presentatie erg goed. Alle missies werden door verschillende teamleden enthousiast aan de jury verteld. Tijdens de robotwedstrijden ging het wat minder er werden 4 rondes gereden waarvan er 3 telde voor de wedstrijd. De oefenronde had de meeste punten en die telde niet mee dus het was gedurende de dag heel spannend.

 

Vital Food Management wil bij deze het Cadmes Creators team van harte feliciteren met deze prachtige plek in de Benelux finale!