Koken met natuurvoeding

Volle Kwark met bramenjam, anijszaad, gezoet met appelsiroop.

OpdrachtgeverWINK
Tags

Koken met natuurvoeding

Tijdens werkweek van consortiumleden van de WINK op Samenland in België zijn de maaltijden van natuurvoeding bereid.

De rol van Vital Food Management:

Vital Food Management heeft de recepten ontwikkeld inkopen gedaan en de kookactiviteiten aangestuurd. Zodat de groep van 15 deelnemers dagelijks  “natuur inclusief” hebben kunnen eten. 

Visie van Vital food Management op “Echt gezonde kwaliteit” voor de keuze van grondstoffen van de maaltijden.
De ingrediënten van de maaltijden zijn zo veel mogelijk van dichtbij gekozen. De producten komen van de volle grond en zijn natuurlijk gegroeid zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Wat een positief effect heeft op het bodemleven. Het merendeel van de gebruikte producten kwam van ondernemers die nog natuurlijker willen produceren door het houden van dieren in het bos of groente en fruit te verbouwen volgens permacultuur principes. Dit geeft natuurlijke producten met een hoge vitaliteit wat bedraagt aan de smaak van de maaltijden.

Het resultaat:

De consortium leden hebben dagelijks kunnen genieten van een smaakvol ontbijt, lunch en diner, waarbij er verschillende nieuwe smaken op tafel zijn gekomen.

Carla Schonenberg (HAS den Bosch):

“Tijdens de werkweek hebben we elke maaltijd genoten van de verrassende gerechten van pure ingrediënten. De maaltijden waren gevarieerd en vormden steeds weer een van de hoogte punten van de dag. De bereiding ervan gebeurde door de teamleden onder de bezielende en ontspannen begeleiding van Marjon. Via onze excursies stuitten we onderweg af en toe ook nog op een mooi gewas of anderszins eetbaars iets. Marjon wist dat naadloos in te passen in een van de menu’s.”