Opschalen van yoghurt en hangop “Kei lekkerrr”

OpdrachtgeverMaatschap van Sleeuwen
Sector in de voedingZuivelindustrie
Plaats in de ketenVan bodem t/m eindproduct
Tags

Opschalen van yoghurt en hangop “Kei lekkerrr”

Maatschap van Sleeuwen is een modern agrarisch bedrijf met melkkoeien. De eigenaresse maakte al jaren yoghurt voor eigen gebruik.

De rol van Vital Food Management:

Vital Food Management werd gevraagd te helpen deze yoghurt op te schalen zodat ze deze aan huis (en later ook op andere plekken) kunnen verkopen. 

Visie van Vital Food Management op “Echt gezonde kwaliteit” voor “kei lekkerrr producten:

De koeien lopen zoveel mogelijk buiten en verdienen daarom het certificaat van weidemelk. Het voordeel van buiten lopen van koeien heeft effect op de diergezondheid en de melksamenstelling. Doordat de koeien, wanneer ze buiten lopen, gras eten is het omega 3 vetzuurgehalte in de melk hoger. Omega 3 is wenselijk voor de mens. Het kan bijdrage voor de gezondheid van de mens. Hieronder staan enkele voordelen van omega 3 vetzuren.

Omega 3:

  • helpt tegen depressie en angst
  • kan de gezondheid van de ogen verbeteren.
  • kan ontsteking tegengaan
  • heeft positieve invloed op risicofactoren voor hartziektes
  • kan symptomen va ADHD bij kinderen verminderen
  • kan auto-immuunziektes bestrijden
  • kan menstruatiepijn verlichten

Verder zijn er in de yoghurt de melkzuurstammen Lactobacilus Acidophillus en Bifido bacterium gebruikt. Deze werken als een probiotica, dus dat is goed voor je darmflora.

Het resultaat:

Het yoghurtrecept is op geschaald zodat er meer liters ineens gemaakt kunnen worden. De productieruimte is ingericht volgens de laatste hygiëne-eisen. De verpakking met daarbij horende etiketten zijn gemaakt en een koeling voor huisverkoop is geplaatst.

Jeanne van Sleeuwen:

“Vital Food Management heeft ons heel goed op weg geholpen bij het vinden van de juiste contacten. Zeker ook bij het maken van een eigen recept voor onze yoghurt/hangop, zodat het ook echt ons product is. Bovendien is het een vraagbaak voor zaken waar we zelf niet zo in thuis zijn/waren.  Ook de hulp bij het maken van de etiketten is onmisbaar. Bij het HACCP-waardig maken van de productieruimte hebben we goede adviezen gekregen zodat we wisten waar we op moesten letten en met welke bedrijven we contact moesten zoeken. We mogen nu ook zeggen dat we voldoen aan de eisen en dat geeft een goed gevoel!”