Opstarten kwaliteitsmanagementsysteem voor Dutch Myco product

Foto van Dutch Myco product.

OpdrachtgeverBioscienz
Sector in de voedingReststromen / groenteverwerking
Plaats in de ketenProductontwikkeling
Tags

Opstarten kwaliteitsmanagementsysteem voor Dutch Myco product

Door gebruik te maken van microbiologie kunnen reststromen vanuit de voedingsmiddelenindustrie worden gefermenteerd. Door dit fermentatieproces, worden suikers omgezet in eiwitten. Met deze kennis heeft de opdrachtgever een nieuwe eiwitbron ontdekt die als vleesvervanger kan functioneren.

De rol van Vital Food Management:

Om dit proces op een voedselveilige manier te borgen is Vital Food Management ingehuurd om een start te maken en medewerkers te begeleiden om het certificeringsproces met als doel een FSSC22000 certificaat.

Visie van Vital Food Management op “Echt gezonde kwaliteit” binnen Bioscienz:

het bedrijf verwerkt reststromen die afgewaardeerd worden als veevoer naar een eiwitbron voor de mens. Ze houden daarbij nauwlettend voedselveiligheidsparameters in de gaten. Voordelen van de Dutch Myco zijn:

  • Een eiwitbron die 30x minder land nodig heeft dan vlees;
  • B12 kan worden geproduceerd door de micro-organisme. B12 komt normaliter enkel voor in dierlijke producten dus is ideaal voor de vegetariër;
  • Het product heeft een erg hoog gehalte van vezels ideaal voor de darmperistaltiek voor de mens.

Het resultaat:

De basis voor een kwaliteitssysteem is gemaakt. De risicoanalyse en basis van het kwaliteitssysteem is een belangrijk onderdeel voor de borging van de Dutch Myco producten voor zowel de natuurlijke variant of belangrijk onderbouwing voor het Novel food dossier. Het Dutch Myco product wat gebruik maakt van micro-organisme die ook in de natuurlijke tempe terug te vinden is, kan worden gecertificeerd.

Wim de Laat (Bioscienz):

“Ik ben je zeer erkentelijk voor de professionaliteit maar ook je persoonlijke stijl en commitment voor de zaak waar we voor staan (en dan bedoel ik niet mijn firma), maar gezond voedsel voor iedereen en een dier en milieuvriendelijk bestaan voor 10 miljard mensen.”