Zonnenberg witlof is al jaren actief met het telen van witlof. Om een extra stap te maken richting consument hebben ze de keus gemaakt op om biologisch wijze het witlof te gaan telen. Het benodigde SKAL certificaat is daarvoor midden 2018 behaald. Naast dit certificaat voldoet het bedrijf ook aan de eisen van Globalgap, Planetproof en EKO.
Ondersteuning van het management voor hulp bij implementatie van een geïntegreerd kwaliteitssysteem. Met als uitgangspunt te voldoen aan alle 4 de keurmerken en een praktische en overzichtelijke werkwijze te hanteren.
Visie van Vital Food Management op “Echt gezonde kwaliteit” binnen Zonnenberg Witlof:
Zonnenberg is recent overgestapt op biologische teelt. Dat wil zeggen dat tijdens de 2-jarige teelt van de witlofwortelen geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Vervolgens worden de wortelen gerooid en opgeslagen in koelcellen. Per week worden wortelen opgezet, in het donker opgekweekt en later geoogst.
Het grote voordeel hiervan is:
Er is een start gemaakt met de professionalisering van het handboek. Ook is er gekeken naar kwalitatieve verbeteringen van de teelt.
Ria Zonnenberg:
“Om de administratieve druk van de verschillende certificeringen beperkt te houden heb ik contact gezocht met Marjon. Zij heeft mij door haar ervaringen met de diverse kwaliteitssystemen dusdanig begeleid dat ik uiteindelijk met een handboek kan werken waarin alle kwaliteitssystemen geïntegreerd zijn zodat ik geen dubbel werk hoef te doen om te voldoen aan de diversen kwaliteitseisen. Naast het praktische resultaat is Marjon een prettig persoon om mee te werken!”