Uitbreiden kwaliteitssysteem Soiltech

OpdrachtgeverSoiltech
Sector in de voedingSpecialty meststoffen en biostimulanten.
Plaats in de ketenBegin van de keten
Tags, ,

Uitbreiden kwaliteitssysteem Soiltech

Eind 2011 is Vital Food Management bij Soiltech gestart om het product Fytaforce te certificeren voor ISO22000. Fytaforce is een kant en klare biostimulant. Het is een vloeibaar extract uit hoogwaardige compost, waarin op een aërobe wijze de microbiologie (bacteriën, gisten, schimmels, en protozoa) is verhoogd.

In 2018 heeft Soiltech haar strategie herzien. Concreet houdt dit in dat het kwaliteitssysteem verder uitgerold gaat worden naar alle producten. Daarnaast wil Soiltech zich gaan professionaliseren op het gebied van communicatie en service.

De rol van Vital Food Management:

Ondersteuning van het management en de medewerkers om vanuit het bestaande kwaliteitssysteem de overige producten en diensten te integreren. De uitwerking zal op strategisch en operationeel plaats gaan vinden, waardoor de kwaliteit van de processen, producten en de servicegraad van Soiltech wordt verhoogd.

Visie van Vital food Management op “Echt gezonde kwaliteit” binnen Soiltech:

De keuze om juist aan een kwaliteitssysteem voor Soiltech te werken is dat de strategie en visie van Soiltech en Vital food management nauwgezet op elkaar aansluiten. De gelijkgestemde visie is als volgt: Binnen alle teelten is een optimale voeding van het gewas essentieel om de beste kwaliteit en opbrengst te behalen. De processen en producten van Soiltech zijn de volgende: 

  • Fytaforce (biostimulant) wordt gebruikt om het aantal natuurlijke micro organismen aan de rhizosfeer (worteloppervlak) en/of de phyllosphere (bladoppervlak) te vergroten en de diversifiëren. ISO22000 certificaat behaald in 2013.
  • Specialty meststoffen en biostimulanten helpen telers op een  verantwoorde wijze betere resultaten in gewaskwaliteit en -opbrengst te realiseren. Kwaliteitssysteem in ontwikkeling.

Het resultaat:

Het kwaliteitssysteem van Soiltech wordt op een professionele en praktische manier uitgebouwd om er voor te zorgen dat ze zich als een erkende en betrouwbare producent van meststoffen en biostimulanten kunnen profileren en samenwerken met de dealers van akker- en tuinbouwtelers.

Mark van Iersel:

“Marjon is een gedreven persoonlijkheid, die graag haar steentje bijdraagt aan gezonder voedsel. Zo heb ik haar leren kennen. We werken al enkele jaren samen op het vlak van kwaliteitszorg en zijn daar zeer tevreden over.”