Ondersteuning van het management en de kwaliteitsmedewerker vanuit strategisch perspectief. Zodat de kwaliteit binnen KemperKip verder geoptimaliseerd wordt.
Het huidige kwaliteitsbewakingssysteem heeft Vitalfoodmanagement omgebouwd naar een natuurlijk preventief systeem. Hierbij is er meer aandacht aan het versterken van veerkracht deze verhoogd ook de voedselkwaliteit van de producten.
Aan Vital Food Management werd de vraag voorgelegd om de werking van BioAktiv vanuit de wetenschap te verklaren, daarnaast mogelijkheden te onderzoeken om het gebruik van BioAktiv aan te tonen middels allerlei vergelijkingsonderzoeken waarbij waarnemen een belangrijke werkwijze is.
Door gebruik te maken van microbiologie kunnen reststromen vanuit de voedingsmiddelenindustrie worden gefermenteerd. Hierdoor ontstaat er een eiwitbron die als vleesvervanger kan worden ingezet.
Zonnenberg Witlof heeft haar assortiment uitgebreid met biologische witlof. Vital Food Management heeft meegeholpen aan het benodigde SKAL certificaat en de eisen van Globalgap, Planetproof en EKO.
De eigenaresse van een melkveebedrijf maakte al jarenlang zelf yoghurt. Vital Food Management heeft meegeholpen om deze "natuurlijke yoghurt" professioneel op de markt te zetten.
Tijdens de module: “minor Wereldwijde Voedsel Dialoog” heeft Vital food management een gastcollege met het thema: “voedselkwaliteit en gezondheid” voor 3e jaarstudenten aan de HAS in den Bosch verzorgd.