Terugblik van het afgelopen jaar

Lieve mensen,

Zo aan het einde van het jaar kijk ik vaak even terug op het afgelopen jaar. Zo ook dit jaar.

Wat een bevlogen jaar heb ik mee mogen maken. Met grote tegenstellingen. Met veel leerprocessen waar ik ontzettend dankbaar voor ben. Mooie gesprekken met mensen met allerlei ideeën die soms compleet anders waren dan mijn zienswijze en soms heel diepgaand, vaak over onderwerpen zoals landbouw, natuur, duurzame energie, klimaat, tegenstellingen, intrinsiek motivatie en levenskracht. De groep mensen die ik heb mogen ontmoeten  is groot, om ieder persoonlijk te bedanken dat gaat me niet lukken, dan zou ik er een aantal te kort doen. Ik kan zeggen dat ik van elk gesprek en ontmoeting weer wat mee heb kunnen nemen voor mijn eigen proces voor met name mijn gezondheid. Dit voelt ontzettend goed.

Op zakelijk gebied heb ik ook stappen gemaakt. Het wordt me elke dag steeds duidelijker dat we in een complexe wereld leven waar het delen van informatie via het internet continue doorgaat. Wat een prachtige manier is om informatie te verspreiden en toch ook een methode die groepen mensen uit elkaar drijft doordat we niet meer met elkaar in gesprek gaan. Uit veel berichten op het net: Lees ik dat veel mensen zich door het grote netwerk van regels en tegenstellingen in ons systeem niet zich niet meer gehoord voelen. Om het positieve toch vast te kunnen blijven houden ben ik steeds vaker integraal naar processen gaan kijken en met mensen in gesprek gegaan. Niet enkel de regel uitvoeren maar ook kijken naar het gevoel van de mens. Want dat is zo belangrijk.

Mijn doel is mijn passie “echt gezonde kwaliteit” na te streven. Dankbaar ben ik dat ik boeren en verwerkers in mijn omgeving, die dagelijks bezig zijn met de natuurlijke kwaliteit van hun producten  continue te verbeteren, mag helpen om hun processen verder te optimaliseren. Niet enkel met een hoge winst als intrinsieke motivatie maar met name om de aarde beter door te geven aan onze kinderen. Hierdoor kan ik zelf, zoveel mogelijk Nederlands voedsel met: “echt gezonde kwaliteit”  nuttigen.

Rest mijn enkel om jullie: hele fijne kerstdagen toe te wensen en alle goeds voor 2020!

Harte groet,

Marjon